Kincses Somogy Beszerzési Közösségek

- valódi kistermelői élelmiszer beszerzési közösségei, rugalmas, önkiszolgáló formában - 


Ismertetés, működés

A Kincses Somogy beszerzési közösségek olyan zártkörű, 30-40 családból álló informális közösségek, amelynek a segítségével a tagok közvetlenül  a termelőktől, újszerű módon rendelhetnek meg, szerezhetnek be minőségi magyar kistermelői élelmiszert.

A Beszerzési Közösségek tagjait termelői oldalról zalai és somogyi gazdák alkotják, kis- és őstermelők, akik családi gazdaságokban részben vegyszermentesen, minden esetben kíméletes módon termelnek. A tagok részéről ez egy zárt közösség, melyet ismerősi körben kezdtünk el szervezni, és fokozatosan nyitunk meg olyanok számára, akik tudatosan vásárolnak, a szupermarketbeli ’tömegtermékek’ helyett keresik a termelői, megbízható forrásból származó egészséges élelmiszert. Elsősorban azoknak jó csatlakozni, akik valamelyik átvevőpont környékén laknak vagy erre járnak haza, vagyis rendszeresen az átvevőpont előtt haladnak el. Számukra kényelmes és rugalmas vásárlási lehetőséget jelent a beszerzési közösség modellje. Persze, mivel csak hazai, termelői termékeket lehet nálunk rendelni, itt korántsem sincs mindig minden (pl. februárban paradicsom), hanem a szezonnak megfelelően kaphatók a termékek. Ám cserébe tényleg friss és minőségi termékeket lehet kapni, megbízható forrásból. A termelőkkel közvetlenül is fel tudják a tagok venni a kapcsolatot, lehet tőlük előzetesen rendelni, igényeket megfogalmazni, ezzel a közösségi gazdálkodás irányába próbálunk elmozdulni. 

Jelenleg heti rendelési/szállítási rendszer van, szerda reggeltől csütörtök éjfélig lehet rendelni a termelőktől, szombaton történik a szállítás. Ha megérkeztek a termékek az átvevőpontra, az adott héten rendelést leadók erről kapnak egy email-es értesítést. Ettől kezdve önkiszolgáló módon el lehet jönni a rendelésért az átvevőpontba, ahol kosarakba készítve fognak várni a termékek. A kosáron – a személyiségi jogaid védelmében – nem a teljes neved, hanem csak a monogramod szerepel. A kosaradban találsz egy kék borítékot: benne a számlák/nyugták és a számlaösszesítőd, amelyen szerepel a rendelésed értéke.

Ha olyan termékeket rendeltél, amit hűteni kell, azt – szintén összekészítve, megjelölve – a hűtőkben találod meg.

Ha szombaton nem vagy itthon az sem baj, vasárnap este (vagy akár éjszaka), hétfőn, stb. is átvehetőek a termékek, hiszen az átvétel önkiszolgáló, akkor jössz, amikor kényelmes Neked. Az átvevőpontokon találsz néhány kiegészítő terméket is, ezekből is válogathatsz kedvedre. A rendszer használatához szükséges egy kártya is, amivel nyílik az átvevőpont ajtaja. Amikor először rendelsz Neked is eljuttatunk majd egy kártyát, ezt mindenkivel egyedileg egyeztetjük a regisztrációkor megadott elérhetőségeken.

A beszerzési közösségek számára a jogi keretet és az infrastrukturális-logisztikai hátteret (raktár, átvevőpont, szállítás, informatikai támogatás)a Kincses Somogy Nonprofit Kkt biztosítja.

A lenti linkeken további részleteket olvashatsz a rendszer működéséről.


Ha szeretnél csatlakozni, regisztrálj a https://kincsessomogy.unas.hu/ honlapon, a regisztrációt követően tekintsd meg termékválasztékunkat és mi felvesszük Veled a kapcsolatot.

Részletesen a működési modellről: Miért gondoljuk hogy innovatív és hogy kényelmes? 

Mikor, hol és hogyan tudok fizetni?

Hogy akadályozzátok meg a visszaéléseket? (Valaki fizetés nélkül távozik, stb.)

Mi történik az adataimmal?